keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Mikä on Pieni Taidekoulu?


Toimintaa kuvaavat
Taidefilosofinen ajattelu ja estetiikka, maalaustaiteen merkityksen edistäminen, yleinen ja yksityinen tapa nähdä ja tuntea maailmassa oleminen, ihmisen kokemus ja sen ilmiasu maalauksessa. 
Koulun opetussisältö
Ryhmässä työskentelyä, maalausten arviointeja, taidepuhetta, keskusteluja, opastusta, ohjausta, maisemamaalausta, mallin mukaan tehtävää maalausta, vapaita aiheita, opintokäyntejä näyttelyihin ja museoihin kotimaassa ja ulkomailla, taidematkojen toteuttamista, taidenäyttelyprojektien suunnittelua ja toteuttamista, kansainvälistä yhteistyötä taidekoulujen kanssa. 
Koulun toiminnan tavoitteet
Taidemaalauksen vaaliminen ja osallistujien omien voimavarojen löytäminen, taiteellisen ilmaisun ja kuvallisen ajattelun kehittäminen, taideteoksen arviointi ja laatutekijöiden etsiminen.  
Koululainen
Harjoittelee tuntemaan merkityksiä visuaalisessa ympäristössä, toteuttaa teoksillaan yksilöllistä ihmisyyden ja elämän tulkintaa ja edistää työllään ympäristön esteettistä laatua, on aloitteellinen, etsivä ja kokeellinen.  
Oppiminen 
on muistamista. Vuorovaikutteinen uuden oppiminen on todellisuuden prosessi sekä uudelleen hahmottamista. 
Työsuunnitelma
Koulu on matkakoulu, ei ole kiinteätä  luokkatilaa. Työskentelemme ulkona luonnossa, taidegallerioissa, taidemuseoissa ja taidekeskuksissa. Järjestämme taidenäyttelyitä ja julkisia maalaustapahtumia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti